ایران و زندگی روزمره

۳ مطلب در دی ۱۳۹۳ ثبت شده است

جمعه, ۲۶ دی ۱۳۹۳، ۰۱:۲۵ ق.ظ سروش
مکانیزم های دفاعی

مکانیزم های دفاعی

اصطلاح مکانیزم های دفاعی برگرفته از ادبیات روانکاوی و یکی از اکتشافات و ابداعات جالب زیگموند فروید به شمار می آید. به اعتقاد فروید مکانیزم دفاعی، استراتژی هایی است که توسط من (ego) به کار گرفته می شود تا از بروز اضطراب جلوگیری شود. مکانیزم های دفاعی از ذهن در برابر احساسات، عقاید و تکانه های دردناک و آزاردهنده محافظت کرده و اجازه ی ورود این اطلاعات را به هشیاری نمی دهند. این رویکرد، سبب حفظ طرحواره ها، ذهنیت و یکپارچگی و انسجام شخصیت افراد می شود. در ادامه به برخی از مهم ترین مکانیزم های دفاعی اشاره خواهد شد.

 

ادامه مطلب...
۲۶ دی ۹۳ ، ۰۱:۲۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سروش
پنجشنبه, ۲۵ دی ۱۳۹۳، ۰۱:۵۳ ق.ظ سروش
مدل پنج عاملی شخصیت

مدل پنج عاملی شخصیت

برخی از روانشناسان شخصیت، بر این عقیده هستند که می توان شخصیت انسان را در پنج بعد عمده توصیف کرد. در واقع به اعتقاد آن ها شخصیت انسان دارای پنج بعد زیربنایی و بنیادین است و می توان شخصیت هر فرد را بر اساس این پنج بعد مشخص کرد. عموما این ابعاد تحت عنوان "پنج عامل بزرگ" (Big 5) مطرح می شوند. این ابعاد شامل برون گرایی، توافق جویی، گشودگی به تجربه، وجدانی بودن و روان رنجورخویی است.

در حال حاضر نظریه ی پنج عاملی شخصیت پرطرفدارترین نظریه ی در مورد ویژگی های شخصیتی است.

ادامه مطلب...
۲۵ دی ۹۳ ، ۰۱:۵۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سروش
چهارشنبه, ۱۰ دی ۱۳۹۳، ۰۱:۲۱ ق.ظ سروش
آیا افراد افسرده واقع گراتر هستند؟

آیا افراد افسرده واقع گراتر هستند؟

افراد افسرده آشکارا عقاید منفی بیشتری از افراد غیر افسرده نسبت به خود و آینده شان دارند. اما چه کسی بری از  اشتباه است؟ آیا احتمال دارد که افراد افسرده گاهی اوقات در ارتباط با توانایی شان بیشتر از افراد غیر افسرده واقع بین باشند؟ شاید این افراد غیر افسرده هستند که تحریف های خوش بینانه می کنند. لورن آلوی و لین آبرامسون نظریه ای را تحت عنوان واقع گرایی افسردگی مطرح کرده اند که بر اساس آن افراد افسرده نسبت به سایرین واقع گراتر هستند و همین واقع گرایی است که منجر به افسردگی آن ها می شود.

ادامه مطلب...
۱۰ دی ۹۳ ، ۰۱:۲۱ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
سروش